Over mij - Buurtwandelen

Over mij

Leuke route downloaden?

Vul hier je naam en e-mail-adres in en download de mooie route: voorjaarsbloeiers in de Haarlemmerhout. Dan kan je meteen op pad! Daarna krijg je van mij nog een mail met voor de zekerheid nogmaals de downloadlink. De komende zes dagen krijg je een dagelijkse mail met leuke inspiratie, weetjes en kijktips. Daarna krijg je elke week een Buitenboost-mail met leuke dingen die er nu in je buurt te zien zijn. Je kan je op elk moment weer uitschrijven.

    Lees de privacyverklaring voor meer informatie over de verwerking van jouw gegevens.

De ontdekking: wandelen in je eigen buurt

Ik wandel al mijn hele leven graag en veel. Vanuit mijn bedrijf Buitenpaden ontwikkelde ik tientallen routes voor o.a. Landal Greenparcs en het Nationaal Park Zuid-Kennemerland.

Wandelen betekende voor mij meestal lange dag- of lange-afstandswandelingen in min of meer ongerepte natuur. Ik wilde daarbij altijd graag nieuwe gebieden ontdekken.

Door de Coronamaatregelen ben ik veel meer thuis dan voorheen. Daarnaast wil ik zo weinig mogelijk van het openbaar vervoer gebruik maken voor mijn wandelingen. En zo heb ik het wandelen in de  buurt ontdekt.

Ik kwam erachter dat je ook prima in je eigen woonbuurt kan lopen, en dat je niet per se kilometers hoeft te vreten om een leuke wandeling te hebben.

Verder heb ik gemerkt dat als je vaak hetzelfde ommetje loopt, je juist meer gaat zien in plaats van minder, zoals ik vroeger dacht. Door beter te kijken, gaat er een nieuwe wereld open.

Overal zijn pareltjes, aan verborgen verhalen en ‘stiekeme’ natuur. Pareltjes waar je misschien dagelijks voorbij loopt en toch niet ziet. Met buurtwandelen wil ik die pareltjes laten zien en beleven. Zodat je iets nieuws kan ontdekken, even uit de dagelijkse sleur kan ontsnappen, een BuitenBoost dus! Ik denk dat veel mensen daar juist nu behoefte aan hebben. 

Daarnaast wil ik de mensen verbinden met de natuur in hun buurt, en daarmee met elkaar. Die  verbinding hebben we nu hard nodig volgens mij.

Ik begin in mijn eigen buurt Haarlem, maar ik wil dit uitbreiden naar andere buurten en andere steden in Nederland. Zodat uiteindelijk in heel Nederland gebuurtwandeld wordt! 

Dat wil ik doen in samenwerking met andere ondernemers, wandelaars en routemakers. Want als er iets is waar ik de afgelopen acht jaar als ondernemer achter ben gekomen, is dat ik enorm gestimuleerd, gemotiveerd en ge├»nspireerd wordt door samen te werken met andere bevlogen mensen. 

Dus spreekt je dit aan, aarzel dan niet om contact met me op te nemen.

Ik ben oorspronkelijk opgeleid als tuinbouwkundige aan de Landbouwuniversiteit Wageningen, maar ruim tien jaar geleden teruggegaan naar mijn ‘roots’: natuur-educatie. 

Ik maak bijvoorbeeld educatiemateriaal en ontwikkel en begeleid activiteiten en gastlessen voor basisschoolleerllingen op het gebied van natuur en duurzaamheid.  Daarnaast werk ik parttime als pedagogisch medewerker bij de Buitenschoolse Opvang Natuurfontein in Amsterdam.

Lees op de website van Buitenpaden als je nog meer van mijn achtergrond wil weten. 

Laurien van der Vaart